Home / Yöresel Yemekler / Hünkar Beğendi Tarifi Nasıl Yapılır?

Hünkar Beğendi Tarifi Nasıl Yapılır?

  • hünkar beğendi
                                                         hünkar beğendi
  • Hünkar Beğendi Tarifi İçin Malzemeler
    Et için:
    600 gram
    kuzu but (arzuya göre dana eti)
    2 adet
    orta boy kuru soğan
    4 diş
    sarımsak
    3 yemek kaşığı
    zeytinyağı
    3 adet
    orta boy domates
    1 yemek kaşığı
    domates salçası
    2 su bardağı
    sıcak su
    1 çay kaşığı
    tuz
    Beğendi için:
    4 adet
    orta boy patlıcan
    1,5 su bardağı
    süt
    1,5 yemek kaşığı
    un
    1 yemek kaşığı
    tereyağı
    1/2 su bardağı
    rendelenmiş kaşar peyniri
    1 çay kaşığı
    tuz
    1 çay kaşığı
    taze çekilmiş tane karabiber
    Hünkar Beğendi Tarifi Nasıl Yapılır?
    4 adet orta boy patlıcana bıçakla delikler açın ve fırın tepsisine alın. 200 derecede yaklaşık 20 dakika fırınlayın.

Fırınlanmış patlıcanları bir kaba alın ve kabuklarının kolay soyulması için üzerini streçleyip, 15 dakika kadar bekledikten sonra kabukları soyun.

Bir tavada 3 yemek kaşığı zeytinyağını kızdırın. 2 adet yemeklik doğranmış kuru soğanı da üzerine ilave edip pembeleşinceye kadar kavurun.

4 diş doğranmış sarımsağı da üzerine ekledikten sonra 600 gram kuşbaşı dana veya kuzu etini ilave edin.

Etler suyunu salıp çekene kadar pişmeye bırakın. 1 yemek kaşığı domates salçası, 1’er çay kaşığı tuz ve karabiber, 3 adet soyulmuş, doğranmış domates ekleyin.

2 su bardağı sıcak su ekleyip etler yumuşayana kadar pişmeye bırakın.

Şimdi de beğendiyi hazırlayalım. 1 yemek kaşığı tereyağını bir tavada eritin. 1,5 yemek kaşığı unu üzerine ilave edip kokusu çıkana kadar kavurun.

Üzerine fırınladığınız ve kabuklarını soyduğunuz patlıcanları ekleyin.1,5 su bardağı sütü de üzerine yavaş yavaş ilave edin ve sürekli olarak karıştırın. 1’er çay kaşığı tuz ve karabiberi de ekleyin.

Sonra son olarak yarım su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri ekleyin ve karıştırıp ocaktan alın.

Beğendinin üzerine yumuşacık pişmiş etleri serpiştirin ve servis edin, afiyet olsun!

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir