Home / Tatlı Tarifleri / Hoşverdi Tarifi Yapılışı

Hoşverdi Tarifi Yapılışı

Hoşverdi Tarifi İçin Malzemeler
500 gr baklava yufkası
4 su bardağı süt
3 su bardağı şeker
300 gr ceviz
100 gr tereyağı
100 gr margarin
1 çay bardağı sıvı yağ
Hoşverdi Tarifi Yapılışı
İlk önce süt ve şeker ocağa alınıp kaynatılır yaklaşık yarım saat sonra soğumaya alınır.
Margarin ve tereyağı eritilir üzerine sıvı yağ eklenir.
Yufkalar tepsiye dizilir dizilen her yufka fırça ile yağlanır.
Yufkaların yarısı dizilir arasına çekilmiş ceviz eklenir üstüne kalan yufkalar dizilir teker teker dizilen yufkalar yağlanır.
Bıçak su ilke ıslatılıp baklava dilimlenir üzerine artan yağ dökülüp fırına verilir 180 derece de 25 dakika kızartılır
İlk sıcağını attıktan sonra üzerine şerbeti dökülür ve kakao serpiştirilir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir