Home / Tatlı Tarifleri / Hoşmerim Nasıl Yapılır?

Hoşmerim Nasıl Yapılır?

Hoşmerim Malzemeleri
75 Margarin
500 gr Taze Tuzsuz Peynir veya Taze Tatlı Lor Peyniri
2 Yemek Kaşığı Un
150 gr. Toz Şeker (2/3 su bardağı)
Hoşmerim Nasıl Yapılır?
Unu hafif ateşte karıştırarak açık pembe renk alıncaya kadar kavurun.
Yağı peynir ite karıştırın.
Kavurduğunuz una ekleyin.
10 dakika karıştırarak pişirin.
Toz şekeri ilave edip 5 dakika pişirip ateşten alın.
Soğuduktan sonra servis yapın.
Yağ oranı yüksek peynir kullandığınızda höşmerimi yağsız olarak da hazırlayabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir