Home / Et Yemekleri / Hasanpaşa köftesi tarifi

Hasanpaşa köftesi tarifi

Hadi gelin, sözü daha fazla uzatmayalım ve Hasanpaşa köftesi tarifi için ihtiyacınız olan malzemelere göz atarak başlayalım…

Malzemeler
500 gram Kıyma
1 adet Soğan
3 yemek kaşığı Galeta Unu
Sarımsak Tozu
Kimyon
1 adet Yumurta
Kaşar Peyniri
Patates Püresi
1 yemek kaşığı Salça
Maydonoz
Su
Zeytinyağı
Tuz
Karabiber

Püf Noktaları
Köfteyi hazırlarken, soğanı rendeledikten sonra suyunu sıkarsanız daha lezzetli sonuçlar elde edebilirsiniz.

Nasıl Yapılır?

Kıymayı derin bir kaseye alın.
İçerisine yumurta, soğan, galeta unu, sarımsak tozu, kimyon, tuz ve karabiber ekleyin.
Biraz zeytinyağı gezdirin ve ince kıyılmış maydanozu da ilave edip her şeyi güzelce yoğurun.
Köfteyi iyice yoğurduktan sonra, hazırladığınız harçtan taze kayısı büyüklüğünde parçalar alıp elinizde güzelce şekil verin.
Köfteyi elinizde yuvarlak şekline getirin ve ortasına da patates püresi gelecek şekilde çanak şeklini verin.
Köfteleri şekillendirip fırın tepsisine alın.
Salçayı bir kaseye alın ve içerisine biraz zeytinyağı alın.
Biraz da su ilave edin ve bir çatal yardımıyla güzelce çırparak akışkan bir kıvama getirin.
Kıvamına bağlı olarak biraz daha su ilave edebilirsiniz.
Köftelerin üzerinden ve tepsiye de gelecek şekilde sosu gezdirin.
Patatesleri güzelce haşlayıp püre haline getirdikten sonra, bir sıkma poşetine alın.
Çanak şekline getirdiğiniz köftelerin arasını patates püresi ile doldurun.
Evinizde sıkma poşeti yoksa, doldurma işlemini buzdolabı poşeti ya da kaşıkla da yapabilirsiniz.
Son olarak üzerlerine rendelenmiş kaşar peyniri de serpin.
Tepsiyi 180 derecede önceden ısıtılmış fırına verin ve kaşarlar güzelce eriyip köfteler kızarana kadar pişirin.
Afiyet olsun.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir