Güveçte Buğday Çorbası Tarifi

Güveçte Buğday Çorbası Tarifi’nin Malzemeleri:
6 su bardağı tavuk suyu
1 kahve fincanı buğday
1 kahve fincanı mısır
2 yemek kaşığı tereyağı
2 baş soğan
1 adet limon
Biraz tavuk eti (beyazından)

Güveçte Buğday Çorbası Tarifi’nin Yapılışı:
Buğday ve mısırı temizleyip bol suyun içine atın, ıslanıp iyice kabarsınlar. Derin bir tencerede 2 kaşık yağı eritin. 2 baş soğanı da çok ince doğrayın. Tencereye koyup hafifçe pembeleştirin.

6 bardak tavuk suyunu da tencereye koyup buğday ve mısırı ilave edin. Biraz tavuk etini içine didikleyin. Hepsini iyice pişirin. Bol limon suyu ilavesiyle servise sunun.




İlk Yorumu Siz Yapın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir