Home / Pasta Tarifleri / Gül Böreği Tarifi

Gül Böreği Tarifi

Gül Böreği Tarifi İçin Malzemeler
5 adet yufka ( 20 adet küçük börek çıkıyor )
Ispanaklı harcı için;

1 orta boy kuru soğan
700 gr ya da 1 kg ıspanak
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı pulbiber
Yarım çay kaşığı karabiber
Kayatuzu
Patatesli harcı için;

3 orta boy haşlanıp ezilmis patates
1 yemek kaşığı tereyağı
Kayatuzu
Pulbiber
Üzeri için;

1 yumurta sarısı
Çörekotu
İçine sürülecek sos için;

Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı süt
Gül Böreği Tarifi Yapılışı
Tavada kurusoğani zeytinyağında soteleyiniz.
Üzerine ıspanakların yeşil kısmını iri iri doğrayınız.
Birkaç dk sonra ıspanaklar hafif sönünce ocaktan aliniz. üzerine tuz ve baharatlarını ekleyiniz. Sıcak ezilmiş patateslerin içerisine tereyağı, tuz ve baharat ekleyip karıştırınız.
Yufkaları dörde bölüp yağ ve sütten oluşan sosu içlerine fırça yardımıyla sürünüz ve bir miktar iç harcı ile sarınız.
Tepsiye dizdiğiniz böreklerin üzerine yumurta sarısını sürüp çörekotu serpiniz.
180 derecelik fırında 25-30 dk kontrollü pişiriniz. Afiyet olsun! 🙂
Not: ıspanakların sapını atmayınız. Harcını yaptığınız yağılı tavada soteleyiniz ve yoğurtla karıştırıp meze yapınız.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir