Gelin Çantası Tarifi İçin Malzemeler
- 2 yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 2 su bardağı süt
- 5 yemek kaşığı sıvı yağ
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1 paket vanilya
- 1 kabartma tozu
- 2 su bardağı un
Arası için;
- 2 paket krem şanti
- 1. 5 su bardağı süt
Üzeri için;
- Çikolata
Gelin Çantası Tarifi Yapılışı
- Bütün malzemeler karıştırma kabının içine alınır ve çırpılır.
- Un kontrollü bir şekilde eklenerek tekrar çırpılır akıcı bir kıvam elde edilir.
- Orta ateşte yapışmayan tava ısıtılır ve birer kaşık hamurumuzdan aralıklarla dökülür. Orta ateşte pişmesi lazım.
- Tek tarafı göz göz olduktan sonra tavadan alınıp tepsinin içine yerleştirdiğimiz büyük bir poşetin içine konur. Buradaki amaç kurumaması için tüm hamur bitene kadar bu şekilde devam edilir.
- İlk işlem tamam şimdi krem şantiyi çırpma zamanı; krem şanti çırpılır koyu olması lazım krem şantiyi sıkma torbasına dolduralım yoksa dayanıklı bir poşette olabilir.
- Elimize bir tane hamurdan alınarak içine bir miktar şanti sıkılır. Bu şekilde tepsi tamamlanır.
- Hepsi bitirilip tepsiye dizilir ve üzerine benmari usulü eritilmiş bitter çikolata ile süsleyebilirsiniz. Yapacak olan kişilere şimdiden kolay gelsin.
İlk Yorumu Siz Yapın