fırında tavuk but
Fırında Tavuk But Tarifi İçin Malzemeler
- 3/4 çay bardağısu
- 1 tatlı kaşığıdomates salçası
- 2 yemek kaşığızeytinyağı
- 1 adetkırmızı kapya biber
- 1 adetsoğan
- 3 adettavuk budu(ikisi kalçalı)
- 1 adetrendelenmiş soğan
- 3 dişsarımsak
- 1 yemek kaşığıdomates salçası
- 1 çay kaşığıtuz
- 1 çay kaşığıpul biber
- 1 çay kaşığıkarabiber
- 1 çay kaşığıkekik
- 1 çay kaşığıkimyon
- 1 yemek kaşığıyoğurt
Fırında Tavuk But Tarifinin Püf Noktası
Tavuğu vaktiniz varsa 2 gece buzdolabında dinlendirin. O şekilde daha lezzetli olacaktır. Tuz miktarını da damak zevkinize göre ayarlayın. İçerisindeki salça miktarından ötürü kendiliğinden belli oranda bir tuzu olacaktır.
Fırında Tavuk But Tarifi Nasıl Yapılır?
- Marinasyonunu hazırlamak için 1 adet rendelenmiş soğan, 3 diş rendelenmiş sarımsak, 1 yemek kaşığı domates salçası, 1’er çay kaşığı tuz, pul biber, karabiber, kekik, kimyon ve 1 yemek kaşığı yoğurdu ekleyip güzelce karıştırın.
İlk Yorumu Siz Yapın