Home / Et Yemekleri / Fırında Tavuk But Tarifi Nasıl Yapılır?

Fırında Tavuk But Tarifi Nasıl Yapılır?

Fırında Tavuk But Tarifi İçin Malzemeler

  • 3/4 çay bardağısu
  • 1 tatlı kaşığıdomates salçası
  • 2 yemek kaşığızeytinyağı
  • 1 adetkırmızı kapya biber
  • 1 adetsoğan
  • 3 adettavuk budu(ikisi kalçalı)
  • 1 adetrendelenmiş soğan
  • 3 dişsarımsak
  • 1 yemek kaşığıdomates salçası
  • 1 çay kaşığıtuz
  • 1 çay kaşığıpul biber
  • 1 çay kaşığıkarabiber
  • 1 çay kaşığıkekik
  • 1 çay kaşığıkimyon
  • 1 yemek kaşığıyoğurt

Fırında Tavuk But Tarifinin Püf Noktası

Tavuğu vaktiniz varsa 2 gece buzdolabında dinlendirin. O şekilde daha lezzetli olacaktır. Tuz miktarını da damak zevkinize göre ayarlayın. İçerisindeki salça miktarından ötürü kendiliğinden belli oranda bir tuzu olacaktır.

Fırında Tavuk But Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Marinasyonunu hazırlamak için 1 adet rendelenmiş soğan, 3 diş rendelenmiş sarımsak, 1 yemek kaşığı domates salçası, 1’er çay kaşığı tuz, pul biber, karabiber, kekik, kimyon ve 1 yemek kaşığı yoğurdu ekleyip güzelce karıştırın.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir