Home / Yöresel Yemekler / Fırında Sütlü Kabak Tarifi

Fırında Sütlü Kabak Tarifi

fırında sütlü kabak

Fırında Sütlü Kabak Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet orta boykabak
  • 2 adetyumurta
  • 2 su bardağısüt

  • 1 çay kaşığıkarabiber
  • 2 yemek kaşığısıvı yağ
  • 1 çay kaşığıkuru kekik
  • 1 daltaze biberiye(arzuya göre)
  • 1 çay kaşığıtuz

Üzeri için:

  • 200 gramrendelenmiş kaşar peyniri
  • 1 avuçdoğranmış dereotu

 

Fırında Sütlü Kabak Tarifinin Püf Noktası

İçerisine dilerseniz incecik kıyılmış maydanoz, dereotu ilave edebilir, farklı baharatlarla lezzetlendirebilirsiniz. Katların arasına farklı sebzeler, haşlanmış tavuk ya da sotelenmiş et veya kıyma ilave edebilirsiniz. Burada işin sırrı fırındayken kabakların sütü çekmesini beklemek.

 

Fırında Sütlü Kabak Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Bir kabın içerisine süt ve yumurtayı çırpın. İçerine sıvı yağ, tuz ve baharatları ekleyin. Biberiyeyi de ekleyerek karıştırın.
  2. Kabaklarınızı yıkayın ve kabuklu bir şekilde orta kalınlıkta dilimler elde edecek şekilde kesin.
  3. Fırın kabının tabanına kabakları dizin. Üzerine hazırladığınız sıvı karışımdan birkaç kepçe gezdirin.
  4. Ardından üzerine kaşar peyniri ve dereotu serpin. Tüm malzemeler bitene kadar işlemi tekrar edin.
  5. 150 derecelik fırında üzeri kızarıp kıvamı yoğunlaşana kadar 40 dakika pişirin. Ardından çıkarıp sıcak sıcak servis edin. Afiyetler olsun!

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir