Home / Et Yemekleri / Fırında Patlıcan Kebabı Tarifi

Fırında Patlıcan Kebabı Tarifi

Fırında Patlıcan Kebabı Tarifi İçin Malzemeler

fırında patlıcan kebap

  • 500 gramkıyma
  • 2 adet orta boysoğan(rendelenmiş)
  • 1/2 demetmaydanoz
  • 2 dişsarımsak
  • 1 su bardağıbayat ekmek
  • 1 çay kaşığıtuz
  • 1 çay kaşığıkarabiber
  • 1 çay kaşığıpul biber
  • 1 çay kaşığıkimyon
  • 3 adetpatlıcan
  • 3 adetkiraz domates(boş yerlere eklemek için)

Üzeri için:

  • 1 yemek kaşığıdomates salçası
  • 1 su bardağısıcak su
  • 1 adetrendelenmiş domates
  • 1 çay kaşığıtuz
  • 1 çay kaşığıkarabiber
  • 2 adetyeşil biber
  • 1 dişezilmiş sarımsak

Fırında Patlıcan Kebabı Tarifinin Püf Noktası

Patlıcanların acı tadını almak için tuzlu suda 10 dakika bekletebilir ve sonrasında kullanabilirsiniz.

Fırında Patlıcan Kebabı Tarifinin Pişirme Önerisi

Acı tatlarla aranız iyiyse biberlerinizi acı olarak tercih edebilir, pul biberinizi acı pul biber olarak kullanabilirsiniz. Fırınlamadan önce yemeğinizin üzerine 4-5 parça minik tereyağı ilave ederek lezzetlendirebilirsiniz.

Fırında Patlıcan Kebabı Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Geniş bir kasede 500 gram kıymaya, 2 adet ince rendelenmiş kuru soğan, yarım demet maydanozu ilave edin.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir