Home / Yöresel Yemekler / Fırında Kaşarlı Patates Tarifi Nasıl Yapılır?

Fırında Kaşarlı Patates Tarifi Nasıl Yapılır?

Fırında Kaşarlı Patates Tarifi İçin Malzemeler

  • 6 adet orta boypatates
  • 1 su bardağısüt
  • 2 daltaze kekik
  • 4 yemek kaşığızeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığıtuz
  • 2 çay kaşığıkarabiber
  • 1 su bardağırendelenmiş kaşar peyniri

Fırında Kaşarlı Patates Tarifinin Pişirme Önerisi

Küçük cam tepsi kullanabilirsiniz. Pişme süresi fırınınıza göre farklılık gösterebilir. Çatalı batırıp tepsinin dibine ulaşabiliyorsanız, patatesler pişmiş demektir.

Fırında Kaşarlı Patates Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Patateslerin kabuklarını soyun. Ne çok ince ne de çok kalın olacak şekilde, halka halka doğrayın. Bir kapta zeytinyağı, tuz ve karabiber ile karıştırın.
  2. Fırın tepsinizi biraz tereyağı ile yağlayın. Patateslerin yarısını dizin. Aralarına kaşar peyniri serpiştirin. Geriye kalan patatesleri üzerine dizin.
  3. Ayrı bir kapta süt ve baharatları karıştırın.
  4. Patates dilimlerinin üzerine dökün ve her tarafına yaymaya özen gösterin.
  5. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında patatesler pişene kadar pişirin.
  6. Pişmeye yakın fırından alın ve üzerine kaşar rendelerini serperek 2-3dakika kadar üzerilerini kızartın. Afiyet olsun.

Fırında Kaşarlı Patates Tarifinin Servis Önerisi

Ilık veya soğuk servis etmenizi tavsiye ederiz. Servis ederken üzerine tane karabiber çekebilirsiniz. Dilerseniz 1 dal taze soğanı ince bir şekilde doğrayarak üzerine serpebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir