Home / Sebze Yemekleri / Fırında Karnabahar Kızartması Tarifi Nasıl Yapılır?

Fırında Karnabahar Kızartması Tarifi Nasıl Yapılır?

Fırında Karnabahar Kızartması Tarifi İçin Malzemeler
1/2 adetkarnabahar(orta boy)1 su bardağıun1 çay bardağısüt1/2 çay bardağızeytinyağı1 adetyumurta2 çay kaşığıtuz2 çay kaşığıtoz kırmızı biber1 çay kaşığıkarabiber
Fırında Karnabahar Kızartması Tarifi Nasıl Yapılır?
Karnabaharın yapraklarını ayırın, temizleyin ve çiçeklerine ayırın.


Tencereye su koyun ve kaynatın. Kaynattığınız suda karnabahar çiçeklerini hafifçe haşlayın. Fırına vereceğiniz için tamamen haşlanmamasına özen gösterin.


Diğer tüm malzemeleri bir kaseye alın ve birleşinceye dek bir çırpıcıyla karıştırın.


Karnabaharları hazırladığınız karışma batırıp yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine dizin.

karnabahar-tarif-dort-son
Önceden ısıtmış olduğunuz 200 derece fırında alt-üst ayarı açık şekilde 30 dakika, sadece üst ayarı açık şekilde 15 dakika daha pişirin.

firinda-karnabahar-kizartmasi-yeni-bes
Fırından çıkardıktan sonra sıcak servis edin, afiyet olsun!

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir