Home / Sebze Yemekleri / Fındık dolması Nasıl Yapılır

Fındık dolması Nasıl Yapılır

Fındık dolması tarifi için malzemeler
1 demet karalahana
2 su bardağı fındık
1 çay bardağı pirinç
1 adet soğan
1 avuç kuş üzümü
2 yemek kaşığı tereyağı
Tuz, karabiber
1 çay kaşığı zerdeçal
Pişirmek için

Et suyu
Üzeri için

Sarımsaklı yoğurt
Tereyağı, toz kırmızı biber
Fındık dolması Nasıl Yapılır
Karalahanaları yumuşamaları için bir tencerede hafifçe haşlayın. Haşlanan karalahanaların ortasındaki damar kısımlarını keserek çıkartmak yerine sarabilecek gibi olsun diye biraz ezin.
Bir tava alıp, robottan geçirdiğiniz fındıkları kavurmaya başlayın. Tereyağı, pirinç, tuz, kuş üzümü, zerdeçal ve karabiberi ekleyin. Beraber kavurun ve bir tabağa aktarın.
Boşalan tavanıza az miktarda su koyun, ince ince doğradığınız soğanı suda öldürün, şeffaflaşıncaya kadar pişirin.
Üzerine az et suyu ve tabaktaki fındıklı malzemeleri ekleyip beraber kavurun.
Pişen malzemelerinizle karalahanaları sarıp, tencerenize yerleştirin. Üzerine su ve et suyu ekleyip, pişmeye bırakın.
Sarımsaklı yoğurt ve tereyağında kızarttığınız pul biber ile servis edin.
Fındık dolmasını doğal meyvelerle hazırlanan ev yapımı hoşaf ile birlikte servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Fındık Dolmasının Püf Noktaları Nelerdir?

Tarife başlamadan önce karalahanaları tuz ile ovun ve bol suda durulayın.
Lahananın sararken kırılmaması için, yumuşayana kadar haşlayın.
Haşladığınız lahanayı soğuk suya batırın ve bir süre bekletin. Böylece daha kolay bir şekilde sarabilirsiniz.
Karalahananın damarlı kısımlarını ezmek için, bardakların altını kullanabilirsiniz.
Lahanaları sararken harcı fazla doldurmayın. Aksi takdirde pirinçler şiştiğinde lahana yaprakları patlayacaktır
Mevsim uygun ise karalahana yerine çok fazla kullanmadığımız gıda kaynaklarından ebegümeci yaprağı da kullanabilirsiniz.
1 Porsiyon Fındık Dolması Kaç Kaloridir?

Fındık dolmasının bir porsiyonu, yaklaşık 130 kaloridir. Vitamin bakımından zengin olan bu tarifi, diyet listelerine ekleyebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir