Home / Et Yemekleri / Evde Tantuni Tarifi

Evde Tantuni Tarifi

Evde Tantuni Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kg tantunilik kesilmiş biftek (Çok küçük doğranacak)
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 kg soğan
  • 1’er çay kaşığı yenibahar, kimyon, pul biber, karabiber
  • Tuz
  • 1 demet maydanoz

Servis önerisi

  • Lavaş veya minyatür ekmek arasında servis yapabilirsiniz.

Evde Tantuni Nasıl Yapılır

  • Sinir ve yağları alınmış eti kuşbaşı doğrayın ve satırla kıyın. Eti tencereye alıp az su ilave ederek haşlayın.
  • Sacı ocağın üzerinde kızdırıp çok az sıvıyağ ile yağlayın. Eti sacın bir köşesine alın. Tahta spatula ile azar azar ortaya çekip kavurun.
  • Üzerine çok az sıvıyağ gezdirin. Kırmızı tozbiber ve tuz serpip karıştırın.
  • Garnitür için, maydanozu temizleyip kıyın. Domatesi soyup küp küp doğrayın. Soğanı temizleyip piyazlık doğrayın. Soğana sumak ilave edip bir kapta karıştırın.
  • Eti lavaşın üzerine şerit şeklinde yerleştirin. Garnitür malzemelerini etin kenarına yerleştirip sıkıca dürüm yapın.

Tantuni Püf Noktaları Nelerdir?

  • Tarifte dinlenmiş et kullanmanız etin lezzetini arttıracaktır.
  • Kullanacağınız etin iyice parçalanmış olduğundan emin olun. Büyük parçaları mutlaka ufaltın.
  • Tantuniyi hazırlarken ara ara sacın üzerine su dökebilirsiniz. Bu işlem sacın çok ısınmasını önler ve ekmeğin daha kolay nemlenmesini sağlar.
  • Tarifte kullanacağınız ekmek veya lavaşı sacın üzerine bastırın. Böylece sosu içine çekmesini sağlayabilirsiniz.
  • Kullanacağınız baharatları kendi zevkinize göre zenginleştirin. Servis esnasında lavaşın içerisine limon sıkabilirsiniz.

1 Porsiyon Tantuni Kaç Kalori?

  • Bir porsiyon tantuni, yaklaşık 170 kaloridir. Lavaş ve ekmek kullanımına göre kalori değeri değişebilir. Ölçülü bir şekilde tüketilmesi gerekir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir