Home / Pasta Tarifleri / Etli Ekmek Tarifi

Etli Ekmek Tarifi

Etli Ekmek Tarifi İçin Malzemeler

Pide hamuru için;

  • 2 su bardağı ılık su
  • 1 paket instant maya
  • 2 yemek kaşığı şeker tozu
  • 1. 5 tatlı kaşığı tuz
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • Aldığı kadar un

İç harç için;

  • 500 gr yumuşak et
  • 5 adet sivri biber
  • 2 adet kabukları soyulmuş domates
  • 1 adet kuru soğan
  • Tuz ,yağ, karabiber, pulbiber

Üstü için;

  • Rendelenmiş kaşar

Etli Ekmek Tarifi Yapılışı

  1. Hamur için malzemeleri karıştırıp ele yapışmayan bir hamur elde ediyoruz.
  2. 25 dk dinlendiriyoruz.
  3. İçi için; erleri haşlayıp pişirin ve çok minik doğrayın.
  4. Tencerede yağ ,soğan, biber, domates ,etleri ve baharatları ekleyin.
  5. Hamuru 8 eşit parçaya bölüp içini doldurun.
  6. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişirin.
    Afiyet olsun.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir