Etli Ekmek Tarifi İçin Malzemeler
Pide hamuru için;
- 2 su bardağı ılık su
- 1 paket instant maya
- 2 yemek kaşığı şeker tozu
- 1. 5 tatlı kaşığı tuz
- 1 su bardağı sıvı yağ
- Aldığı kadar un
İç harç için;
- 500 gr yumuşak et
- 5 adet sivri biber
- 2 adet kabukları soyulmuş domates
- 1 adet kuru soğan
- Tuz ,yağ, karabiber, pulbiber
Üstü için;
- Rendelenmiş kaşar
Etli Ekmek Tarifi Yapılışı
- Hamur için malzemeleri karıştırıp ele yapışmayan bir hamur elde ediyoruz.
- 25 dk dinlendiriyoruz.
- İçi için; erleri haşlayıp pişirin ve çok minik doğrayın.
- Tencerede yağ ,soğan, biber, domates ,etleri ve baharatları ekleyin.
- Hamuru 8 eşit parçaya bölüp içini doldurun.
- Önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişirin.
Afiyet olsun.
İlk Yorumu Siz Yapın