Home / Pasta Tarifleri / Elmalı Turta Tarifi Yapılışı

Elmalı Turta Tarifi Yapılışı

Elmalı Turta Tarifi İçin Malzemeler
1 paket tereyağı
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı pudra şekeri
1 adet yumurta
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
4, 5 ve ya 5 su bardağı un
Elmalı iç harcı için;

4 adet tatlı elma
1 çay bardağı şeker
1 su bardağı dövülmüş ceviz
1, 5 tatlı kaşığı tarçın
Elmalı Turta Tarifi Yapılışı
Öncelikle iç harcımızı hazırlayalım. Bunun için elmaların kabuklarını soyup rendeleyelim
Elmaları tavaya alıp ocağı açalım.
Üzerine şekeri ekleyip elmalar sulanıp tekrar suyunu çekinceye kadar ara ara karıştırarak pişirelim.
Elmalar pişince ocağı kapatıp ceviz ve tarçını ekleyelim ve karıştıralım.
İç harcı daha hızlı soğusun diye genişçe bir tabağa boşaltıp bekletelim.
Elmalı iç harcı soğurken hamuru için gerekli malzemeleri yoğurma kabına alalım ve unu yavaş yavaş ekleyerek hamuru yoğuralım.
Daha sonra hamurun yarısından fazlasını merdane ile açalım.
Borcama yerleştirelim içine çatalla izler yapalım.
Geriye kalan hamurumuzu kare şeklinde açalım ince uzun şeritler keselim.
Soğuyan iç harcımızı borcamdaki hamurumuzun üzerine yayalım.
Kestiğimiz şeritleri sepet şeklinde dizelim.
180 derecelik fırında 25 dakika pişirelim
Üzerine pudra şekeri eleyelim servise hazır.
Afiyet şeker olsun ???‍?

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir