Elmalı Pasta Tarifi İçin Malzemeler
- 1 Paket margarin veya tereyağı
- 1 yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 paket kabartma tozu
- 1 tutam tuz
- Aldığı kadar un
İçi için;
- 7-8 elma
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 1 su bardağı ceviz
Elmalı Pasta Tarifi Yapılışı
- Elmaları rendeleyin tencereye koyun.
- Suyu çıkıncaya kadar şeker eklemeyin.
- Suyu çekilen elmaların üstüne şeker ilave edin.
- 5 dk daha pişirin soğuduktan sonra ceviz ve tarçını ilave edin.
- Oda sıcaklığında margarin veya tereyağını yoğurma kabına alın, malzemeleri tek tek ekleyip yoğurun .
- Aldığı kadar un kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yapın, küçük mandalina büyüklüğünde hamurlar alın, çok kalın olmasın ince açın .
- İçine bir tatlı kaşığı elma harcından koyun, üstten sıkıca kapatın güzel kapatmazsanız fırında üst tarafı açılır .Birkaç kez elinizle üstünün sıkıca kapatın .
- 180 derecelik fırına atın üzeri kızarıncaya kadar pembeleşinceye kadar pişirin.Çiğ kalmasın güzel pişirin .
- Soğuduktan sonra pudra şekeri serpip servis yapın ,afiyet Şifa olsun.
İlk Yorumu Siz Yapın