Home / Pasta Tarifleri / Elmalı Milföy Tart Tarifi

Elmalı Milföy Tart Tarifi

Milföyü hazırlarken dikkat etmeniz gereken en önemli nokta kenarlarına bıçak yardımıyla bir çerçeve çizmek. O zaman kenarlar kabarır elmalar istediğiniz gibi aşağıda kalır. Bu işlemi en kolay ve düzgün şekide yapmak için milföyün soğuk olması gerekiyor aklınızda olsun.

İsteseniz ev yapımı karamel ya da şu hazır karamel soslarla da servis edebilirsiniz.

Sevgiler…

Malzemeler:
3 adet milföy (ikili kare yaprakları koparmayın bütün kullanın)
3 yemek kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı tarçın
1 diş kuru karanfil
1-2 minik tohum kakule
üzeri için fındık
Yapılışı:
Milföyleri yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine alın. Donuk haldeyken bıçak tardımıyla kenarlarından 1’er cm pay bırakarak dikdörtgen şeklinde çizin.
Elmaları 4-5 milim inceliğinde dilimleyin ve milföydeki çizgilerin içine düzenli bir şekilde dizin.
Toz şeker, tarçın ve karanfili karıştırın ve milföylerin üstüne serpin.
Son olarak fındık kırığı serperek 200 derece önceden ısıtılmış fırında 15 dakika kadar pişirin.
Ilık ya da soğuk servis yapın.

Ben tarifi hazırlarken tereyağlı milföy kullandım, o nedenle de ekstra tereyağı vs eklemesi yapmadım. Evet, böyle bir şey çıkmış. Uzun zamandır milföyle işim olmayınca görmedim sanırım. Elmalar içinde özellikle sert yeşil elma kullanmadım. Onun yerine daha hızlı pişip yumuşayan kumlu kırmızı elmalardan tercih ettim.

Keskin bir bıçak yardımıyla ya da varsa slazer diğer adıyla mandolin kullanarak da kolaylıkla eşit dilimler oluşturabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir