Home / Yöresel Yemekler / Dible fasulyeli pilav Nasıl Yapılır

Dible fasulyeli pilav Nasıl Yapılır

Dible fasulyeli pilav tarifi için malzemeler
1 kg taze fasulye
1 su bardağıpirinç
3 orta boy soğan
1 çay bardağı su
1 küçük domates
1 yemek kaşığı tereyağı
Tuz
Kırmızı pul biber
Fındık yağı
Dible fasulyeli pilav Nasıl Yapılır
Taze fasulyeleri küçük parçalar şeklinde doğrayın. Soğanın akabuğunu soyup piyazlık doğrayın. Fasulyelerin yarısını tencereye alın. Üzerine soğan, pirinç, rendelenmiş domates, tuz ve pul biber ekleyin. Kalan fasulyeleri ilave edin. Su ve tereyağını ekleyip kısık ateşte kapağı kapalı olarak kendi buharında pişirin. Yemeği servis tabağına alın. Üzerine tavada ısıtılmış fındık yağını gezdirip servis yapın.

Taze fasulye, Orta ve Doğu Karadeniz bölgelerinde en çok sevilen sebzelerin başında gelir. Turşusu, kavurması ve pilava eklenmiş hali iftar sofralarının olmazsa olmazıdır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir