Home / Pasta Tarifleri / Dere Otlu Poğaça Tarifi

Dere Otlu Poğaça Tarifi

Dere Otlu Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 çay bardağı yoğurt
  • 2 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 yumurta (birinin sarısı üzerine)
  • Yarım demet dere otu
  • 2 kabartma tozu
  • Aldığı kadar un
  • Tuz

İçi için;

  • Beyaz peynir
  • Maydanoz
  • Toz kırmızı biber

Dere Otlu Poğaça Tarifi Yapılışı

Merhabalar herkese; çok pratik bir tarif vereceğim sizlere.

  1. Öncelikle un ve kabarma tozu hariç bütün malzemeleri karışma kabına alalım.
  2. Sonra un ve kabartma tozunu dökelim.
  3. Kulak memesi kıvamında bir hamur elde ediyoruz.
  4. Hamuru buzdolabında 10 dk dinlendirme zamanımız varsa çok daha güzel olur.
  5. Hamurdan ceviz parçası büyüklüğünde koparıp içine peynirli karışımı koyup yuvarlayalım. Tepsiye dizelim.
  6. Üzerine yumurta sarısı sürüp isteğe bağlı susam dökebilirsiniz.
  7. 200 derece fırında 30 -35 dk pişirelim. Mis gibi kokusu mutfağınıza yayılacaktır. Şimdiden afiyet olsun

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir