Home / Pasta Tarifleri / Çıtır Simit Tarifi

Çıtır Simit Tarifi

Çıtır Çıtır Simit Tarifi İçin Malzemeler
1 su bardağı ılık su
1 su bardağı ılık süt
1 adet yumurta
1 paket kuru maya
2 çay kaşığı tuz
2 tatlı kaşığı toz şeker
4 yemek kaşığı sıvı yağ
Alabildiği kadar un (ben hemen hemen 5, 5 su bardağı kullandım)
Üzeri İçin ;

1 bardak su
2 yemek kaşığı pekmez
1 kase kavrulmuş susam
Çıtır Çıtır Simit Tarifi Yapılışı
Uygun bir kaba ılık süt, ılık su, şeker ve maya alınır ve karıştırarak eritilir. 10 dakika bekletilir.
Yumurta, tuz, sıvı yağ eklenir. Azar azar un ilave edilir ve ele yapışmayan yumuşak hamur yoğrulur. Ben 10 dakika yoğurdum.
Üzerini streçleyip 1 saat mayalandırın.
Hamur mayalanırken susmalar tavaya alınır ve kısık ateşte kavrulur ve soğumaya bırakılır.
Uygun bir tabakta pekmez ve su karıştırılır.
Mayalanan hamur tekrardan yavaş hareketlerle fazla havası alınır. Gerekirse hafif unlanmış tezgah üzerinde mandalina büyüklüğünde bezeler yapılır.
Her bir bezeden ince rulo yapılır.
2 ye katlanır uzaya bildiği kadar uzatılır ve bükerek 2 ucu birleştirilir.
Önce pekmezli suya sonrada susama batırıp yağlı kağıt serilmiş tepsiye aralıklı dizilir.
En son fırına vermeden tekrar simitler yavaşça çekiştirilerek büyütülür.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirilir. Deneyecek olanlara şimdiden Afiyet olsun

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir