Home / Pasta Tarifleri / Çilekli Pasta Tarifi Yapılışı

Çilekli Pasta Tarifi Yapılışı

Çilekli Pasta Tarifi İçin Malzemeler
4 yumurta oda sıcaklığında
1 su bardağı toz şeker
Yarım çay bardağı sıcak su
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Yarım su bardağı nişasta
1 su bardağı un
1 fiske tuz
Arası için;

1 kase çilek ince doğranmış
Süslemek için;

2 poşet krem şanti
1 su bardağı soğuk süt
Fındık
1 kase vişne
Çilekli Pasta Tarifi Yapılışı
Yumurta beyazı sarılarını ayır kaplara ayrılır.
Yumurta sarısı toz şekeri rengi açılana kadar mikserle çırpın.
Sıcak su elenmiş un kabartma tozu vanilya unu nişastayı ekleyip karıştırın.
Ayrı bir kapta yumurta beyazını bir fiske tuzla kar beyazı olana kadar yüksek devirde çırpın.
Önceden yaptınız kek karışımını ilave edip spatula ile 2-3 kere beyazlarını ilave edin.
Kek kalıbına pişirme kağıdı koyup karışımlı kek harcını dökün ve hafif tezgaha bir kaç defa vurun ki içindeki hava kabarcıkları çıksın.
Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede 45-50 dakika pişirin. Kürdan temiz çıkana kadar pişirelim. Pişen pandispanyayı soğumaya bırakıyoruz.
Krem şantinin üzerine soğuk sütü vişneyi robotdan geçirip ekleyip çırpın 1-2 saat buzdolabında bekletin.
Soğuyan pandispanya kekimiz kalıptan çıkarın eşit aralıklarla keki enine keserek ikiye bölün.
Alt katına krem şantiyi yayın ve ince ince doğramış çilekleri dizelim. Üst katı için pandispanyayı koyalım.
Krem şantiyi her tarafına yayalım ve fındık serpelim 3-4 saat buzdolabında dinlenmeye bırakıyoruz
Sonra servis edip afiyetle tüketiyoruz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir