Home / Et Yemekleri / Çiftlik Kebabı Tarifi

Çiftlik Kebabı Tarifi

Çiftlik Kebabı Tarifi İçin Malzemeler
250 gr kuşbaşı et
4 su bardağı su
4 adet biber
2 adet iri patates
2-3 adet patlıcan
2 diş sarımsak
1 su bardağı haşlanmış bezelye
1 adet soğan
1 adet iri domates
1 çay kaşığı tuz
Çiftlik Kebabı Tarifi Yapılışı
Muhteşem bir lokanta yemeği tarifi gerçekten bu kebap çeşidini çok seviyoruz harika bir lezzet mutlaka denemelisiniz ? ?

Etler düdüklüye alınır, üzerine biraz sıvı yağ gezdirilip bir fiske tuz serpilir ve harlı ateşe alınır iki tur çevrilip suyunu salınca yemeklik doğranmış soğan ve sarımsak ilave edilip çevrilir.
2 dakika böyle çevrildikten sonra 4 su bardağı su eklenir ve kaynamaya bırakılır.
Kaynamaya başlayınca düdüklü kapatılıp düdüğü ötmeye başladıktan sonra 15 dakika pişmeye bırakılır.
Bu sırada sırasıyla patatesler, patlıcanlar ve biberler orta iri küpler halinde kızartılıp hazır edilir. Hepsi hazır edilince bir kap içine alınır.
Domates minik küp halinde doğranıp ilave edilir.
Haşlanmış bezelye de eklenip 1 dolu çay kaşığı tuz serpilir ve harmanlanır.
Karışım tepsiye boşaltılır.
Düdüklünün havası alınıp dikkatlice açılır.
Etler yumuşamış ve suyu hala fazlaca duruyor olması lazım bu şekilde etin suyu ile pişince harika oluyor (lokanta usulü)
Etler suyu ile birlikte tepsiye malzemelerin üzerine boşaltılır ve kaşık ile karıştırılır.
Malzeme ile suyu aynı hizada gibi olacak.
Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 15-20 dakika pişirilir ??

♨♨ Evde de lokanta yemeklerini kebap çeşitlerini rahatlıkla yapabilirsiniz bunun için mutlaka sayfamdaki kebap tariflerine lokanta yemeklerine bakmanızı tavsiye ederim. Hem çok değişik hemde çok fazla bu tarzda tarif mevcut ??
AFİYET OLSUN

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir