Home / Pasta Tarifleri / Çarşaf Böreği Tarifi Yapılışı

Çarşaf Böreği Tarifi Yapılışı

Çarşaf Böreği Tarifi İçin Malzemeler
2 su bardağı su
1 kaşık tuz
Alabildiği kadar un (ele yapışmayan kıvamlı bir hamur olacak)
İçine ;

Çökelek, lor, peynir veya patates
Aralarına sürmek için;

Yarım paket margarin veya tereyağ
1 çay bardağı sıvı yağ
Böreğin üzerine sürmek için ;

Yeterli miktarda yoğurt ve sıvıyağ
Çarşaf Böreği Tarifi Yapılışı
Hamuru yoğuruyoruz ve un serdiğimiz tezgahın üzerine alıyoruz .
Tezgahta bir miktar daha yoğurup 4 eşit parçaya bölüyoruz ve yumak haline getiriyoruz.
Bu şekilde 10 dakika kadar dinlendirip oklava ile yuvarlak büyük borcam ebatında açıyoruz .
4 bezeyi aynı boyutta açıp sıvı yağ ile her yerini yağlıyoruz
Bu şekilde hamurları bir saat kadar dinlendiriyoruz.
Dinlendirince çok güzel genişliyor.
Yere veya masanın üzerine temiz bir sofra bezi yada çarşaf seriyoruz.
Yağladığımız hamurun bir tanesini üzerine alıyoruz .
Tavada erittiğimiz sıvı yağ ve margarin karışımından tekrar üzerine döküyoruz ve elimizle her yerine sürüyoruz .
Daha sonra elimizle her yerinden çekiştirerek hamuru büyütüyoruz.
Kalın bir yeri kalmayana kadar hamuru genişletin yırtılabilir sorun değil sonuçta sarılıyor içte kalacak.
Genişlettikten sonra iç harcı üzerine sepeleyin ve sofra bezinin kenarlarından tutup kaldırarak sarılmasına yardımcı olun.
Hamurunuz büyük açıldı ise sofra bezini karşılıklı kaldırın, 2 rulo elde edin ve ortadan kesin.
Yağlı kağıt serdiğiniz uygun bir tepsiye yuvarlak tepside olur hamurunuzu dolayarak yerleştirin.
Tüm hepsi bitikten sonra üzerine yoğursun içine sıvı yağ katıp sürün.
180 derecede üzeri kızarana kadar pişirin afiyet olsun.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir