Home / Pasta Tarifleri / Browni Tarifi Yapılışı

Browni Tarifi Yapılışı

Browni Tarifi İçin Malzemeler
3 adet yumurta
1 su bardağı ve 1 yemek kaşığı şeker
150 gr tereyağı
1 yemek kaşığı kakao
1 çay kaşığı tuz
1 su bardağından ( 90 gr) 3 parmak az un
200 gr bitter çikolata
Browni Tarifi Yapılışı
Harika bir browni tarifim var. Üstüne sos dökmeden içi bol çikolatalı üstü kadife dokusu ile yumuşacık ve oldukça farklı bir tad. (Kabartma tozu ve vanilin yok tarifte)

Önce (benmari) çikolatayı bir kabın içinde tereyağ ile karıştırarak eritelim içine su kaçmasın aman dikkat. Ilıması için bırakalım.
Diğer tarafta yumurtaları ve şekeri krema gibi oluncaya kadar yaklaşık 5 dakika çırpalım.
Ilıyan çikolata tereyağ karışımını içine döküp iyice çırpalım.
Son aşamada kakao ve unu ekleyip karıştıralım.
Hamurumuz hazır kalıbımızın içine yağlı kağıdı kenarlarından tutup kaldıracağımız şekilde yayalım ve harcı dökelim.
Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede 25 dakika pişirelim.
Afiyet olsun

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir