Home / Pasta Tarifleri / Bol Sütlü Hafif Gelin Pastası Tarifi

Bol Sütlü Hafif Gelin Pastası Tarifi

gelin pastası
gelin pastası

Malzemeler

Pandispanyası İçin;

  • 4 adet yumurta
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu

Şerbeti İçin;

  • 2,5 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı toz şeker

Kreması İçin;

  • 4 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • 2 tepeleme yemek kaşığı un
  • 2 tepeleme yemek kaşığı nişasta
  • 1 adet yumurta
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 paket vanilya

Bol Sütlü Hafif Gelin Pastası (Videolu Tarif) Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle yumurta ve şekeri beyazlaşıp, köpük köpük olana kadar mikserle iyice çırpın.
  2. Unu, kabartma tozunu ve vanilyayı eleyerek, yine az az ekleyip spatulayla alttan üste doğru köpüğünü söndürmeden karıştırıp, yağlanmış tepsiye (orta boy kare borcam kullandım) döküyoruz.
  3. Üzerini güzelce düzeltip, 170 derece önceden ısıtılmış fırında, kızarana kadar pişiriyoruz. Kürdan testi yaparak kontrol edin mutlaka.
  4. Şerbet için de, tüm malzemeleri şeker eriyene kadar karıştırıyoruz (şerbet kaynamayacak soğuk olacak).
  5. Soğuyan pandispanyanın üzerine döküyoruz. Pandispanya şerbeti çekerken, kremasını hazırlıyoruz.
  6. Krema için; tereyağı ve vanilya hariç, tüm malzemeleri karıştırıp pişiriyoruz.
  7. Göz göz olunca, tereyağı ve vanilyayı ekleyip tereyağı eriyene kadar daha pişirin ve ocaktan alın.
  8. Krema sıcakken, şerbeti çeken pandispanyanın üzerine dökün ve üstünü hindistan cevizi ile kaplayın.
  9. Oda sıcaklığına gelince, buzdolabına kaldırın ve en az 4-5 saat dinlendirin. Bir gece beklerse, daha da güzel oluyor😋.

Afiyet olsun❤❤❤.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir