
Malzemeler
Pandispanyası İçin;
- 4 adet yumurta
- Yarım su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı un
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
Şerbeti İçin;
- 2,5 su bardağı süt
- Yarım su bardağı toz şeker
Kreması İçin;
- 4 su bardağı süt
- Yarım su bardağı toz şeker
- 2 tepeleme yemek kaşığı un
- 2 tepeleme yemek kaşığı nişasta
- 1 adet yumurta
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 paket vanilya
Bol Sütlü Hafif Gelin Pastası (Videolu Tarif) Tarifi Yapılışı
- Öncelikle yumurta ve şekeri beyazlaşıp, köpük köpük olana kadar mikserle iyice çırpın.
- Unu, kabartma tozunu ve vanilyayı eleyerek, yine az az ekleyip spatulayla alttan üste doğru köpüğünü söndürmeden karıştırıp, yağlanmış tepsiye (orta boy kare borcam kullandım) döküyoruz.
- Üzerini güzelce düzeltip, 170 derece önceden ısıtılmış fırında, kızarana kadar pişiriyoruz. Kürdan testi yaparak kontrol edin mutlaka.
- Şerbet için de, tüm malzemeleri şeker eriyene kadar karıştırıyoruz (şerbet kaynamayacak soğuk olacak).
- Soğuyan pandispanyanın üzerine döküyoruz. Pandispanya şerbeti çekerken, kremasını hazırlıyoruz.
- Krema için; tereyağı ve vanilya hariç, tüm malzemeleri karıştırıp pişiriyoruz.
- Göz göz olunca, tereyağı ve vanilyayı ekleyip tereyağı eriyene kadar daha pişirin ve ocaktan alın.
- Krema sıcakken, şerbeti çeken pandispanyanın üzerine dökün ve üstünü hindistan cevizi ile kaplayın.
- Oda sıcaklığına gelince, buzdolabına kaldırın ve en az 4-5 saat dinlendirin. Bir gece beklerse, daha da güzel oluyor😋.
Afiyet olsun❤❤❤.
İlk Yorumu Siz Yapın