Beyti Kebap Tarifi İçin Malzemeler
- 1 adet yufka
- Tereyağ (yufkaya sürmek için)
Köftesi için;
- 400 gr kıyma
- 1 yumurta
- Kıyılmış ekmek yada galeta unu
- 1 adet soğan
- 2 diş sarımsak
- Maydanoz (isterseniz)
- Tuz, kimyon, karabiber, pul biber
Sosu için;
- 1 yemek kaşığı salça
Beyti Kebap Tarifi Yapılışı
- İlk önce köftemizi yoğuruyoruz.Soğan ve sarımsağı rendeleyip diğer malzemeleri de ekledikten sonra yoğuruyoruz.
- Uzun ve yassı şekil veriyoruz. (Vaktiniz varsa 1 saat dolapta bekletebilirsiniz)
- 200 derece önceden ısıtılmış fırında 15 dakika pişiriyoruz.
- Daha sonra yufkayı ikiye bölüyoruz ve erittiğimiz tereyağını her yerine sürüyoruz. Uzun kısmına köfteleri yerleştirip sarıyoruz.
- Eşit parçalar şeklinde kesip tepsiye yerleştiriyoruz kalan tereyağını üstlerine sürüp kızarması için fırına tekrar veriyoruz. 5 dakika kadar pişmesi yeterli oluyor.
- O arada salçayı biraz sulandırıp kaynatıyoruz.
- Fırından çıkan yufkaların üstlerine hazırladığımız salça sosunu döküp yoğurtla servis ediyoruz. Afiyet olsun.
İlk Yorumu Siz Yapın