Home / Et Yemekleri / Balık pilaki tarifi

Balık pilaki tarifi

Balık pilaki tarifi için malzemeler
2 adet levrek balığı
1/2 maydanoz
1 adet limon
1/2 çay bardağı zeytinyağı
1 yemek kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı tuz
Balık pilaki Nasıl Yapılır
Balıkları temizleyip fileto çıkarın ve hafifçe tuzlayın.
Daha sonra soğanı yarım parmak kalınlığında halkalar halinde doğrayın ve yarısını balığın altına dizin. Üzerine kalan soğan dilimlerini yerleştirin. Zeytinyağı ve tereyağını ekleyip kısık ateşte 25-30 dakika pişirin. Pişirmenin son 10 dakikasında dilimlenmiş limonu ilave edin.
Piştikten sonra isterseniz ince kıyılmış maydanoz serperek sıcak veya soğuk olarak servis yapın.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir