Home / Tatlı Tarifleri / Ayva Tatlısı Tarifi Yapılışı

Ayva Tatlısı Tarifi Yapılışı

Ayva Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
2 adet ayva
6-7 tane karanfil
Ayvanın içindeki çekirdekler
1 paket krem şanti
Üzeri için ceviz
1 buçuk su bardağı su
4 kahve fincanı şeker
Ayva Tatlısı Tarifi Yapılışı
İlk başta ayvalarımızı ortadan kesip yüzlerini soyalım sonra içindeki sert kısmı çıkaralım.
Çıkardıktan sonra ayvalarımı yıkayıp tenceremize koyalım ocağımızın altını açık ayvalarımızın içine birer fincan şeker koyalım.
Sonra kenarından suyumuzu ilave edelim sonra karanfili ve ayva çekirdeklerini ilave edelim içine kaynamaya bırakalım.
Kaynadıktan sonra altını kısıp 30 dakika pişirelim yumuşayana kadar pişince tepsiye alalım soğumaya bırakalım.
Krem şantimizi yapalım üzerine 1 paket krem şanti , yarım su bardağı süt hazırladıktan sonra dolaba atalım.
Soğuduktan sonra krem şantiyi güzelce süsleyelim üzerine ceviz ilave edelim ve servise sunalım.
Şimdiden deneyeceklere afiyet olsun inşallah beğenirsiniz ?

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir