Alaca Kek Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı süt
- 2,5 su bardağı un (elenmiş)
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
Alaca Kek Tarifi Yapılışı
- Yumurta ve şeker köpük köpük oluncaya kadar çırpılır.
- Sonra sıvı yağ ve süt eklenir. Ardından un, vanilya ve kabartma tozu eklenip iyice çırpılır.
- Yağlanmış kek kalıbına yarısı dökülür.
- Kalan yarısına kakao eklenir ve karıştırılır.
- Kakaolu hamurda beyaz hamurun üzerine dökülür.
- İki hamurun birbirine hafif karışıp alaca olması için, kalıbı elinizle sağ sol yaparak hafif sallayın.
- Önceden ısıtılmış 170 derece fırında yaklaşık 40 dakika pişirin.
- Soğuduktan sonra kalıptan çıkarılır.
- Dilimlenerek servis yapılır.
Alacak Kek Tarifi Püf Noktaları Nelerdir?
- Kullandığınız malzemelerin oda ısısında olmasına dikkat etmelisiniz.
- Kekinizi önceden ısıtılmış fırında pişirmelisiniz. Aynı zamanda pişirme derecesi ve süresini kendi fırınınızı göz önünde bulundurarak ayarlamalısınız.
- Kekinizin hamuruna isteğe bağlı olarak portakal ya da limon kabuğu rendesi ekleyebilirsiniz.
- Kekinizi dilediğiniz kalıpta yapabilirsiniz.
İlk Yorumu Siz Yapın