Home / Et Yemekleri / Adıyaman köfte tarifi

Adıyaman köfte tarifi

Adıyaman köfte tarifi için malzemeler
600 g orta yağlı kıyma
1 soğan
1 tatlı kaşığı karabiber (Silme)
1 tatlı kaşığı pul biber
Tuz
4 adet orta boy patlıcan
1 yemek kaşığı zeytinyağı
Sosu için

5 orta boy domates
1 yeşil biber
4 yemek kaşığı zeytinyağı
2diş sarımsak
Tuz
Adıyaman köfte Nasıl Yapılır
Patlıcanları közleyin. Soyarken tepe kısımlarını bırakın. Soğanı çok ince doğrayın. Kıymayı bir yoğurma kabına alın, üzerine soğanı, maydanozu, pul biberi ve karabiberi ekleyin. İyice yoğurun.
Hazırladığınız köfte harcını 4 parçaya ayırın. Bir parçasını alıp streç filmin üzerine aktarın ve elinizle bastırarak inceltin. Ortasına bütün olarak 1 adet patlıcanı yerleştirin, patlıcanı köfte hamurunun içine hapsedin. Hazırladığınız patlıcanlı köftelerin her tarafına fırça yardımı ile zeytinyağı sürün ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında, üzerleri kızarana kadar pişiririn.
Sosunu hazırlamak için biberi ince kıyın. Zeytinyağını tavada ısıtıp biberi kavurun. Üzerine rendelenmiş domatesleri ve tuzu ekleyip karıştırın. Havanda ezilmiş sarımsakları ilave edin. Sos suyunu çekene kadar pişirip ocaktan alın.
Patlıcanlı köfteyi servis tabağına alın ve üzerine hazırladığınız sostan dökün. Taze nane yaprakları ile süsleyip servis yapın.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir