Home / Yöresel Yemekler / Acem Pilavı

Acem Pilavı

Acem Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
1, 5 su bardağı pirinç
250 gram dana kuşbaşı
1 su bardağı haşlanmış nohut
2 adet soğan
2 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tuz
Acem Pilavı Tarifi Yapılışı
Herkese Merhaba arkadaşlar.
Özellikle kalabalık akşam yemeği sofralarınıza çok yakışacak ve misafirlerinizin de çok beğeneceği sunumuyla göz dolduran bir pilav tarifiyle geldim???

Dana kuşbaşı etleri bir tencereye alalım ve üzerini geçecek kadar su ilave edip haşlamaya bırakalım.
Etler haşlandıktan sonra minik minik doğrayalım ve et suyunu pilava ilave etmek için ayıralım.
Soğanları yemeklik doğrayalım ve yağları ekleyip kavuralım.
Yıkadığımız pirinçleri ve tuzu ilave edelim ve birkaç dakika daha kavurup doğradığımız etleri de ilave edelim ve son olarak 1 su bardağı et suyu ve 2 su bardağı sıcak su ekleyelim ve pilavı pişmeye bırakalım.
Küçük boy kelepçe kalıbı ıslatalım.
En altına haşlanmış nohutları yerleştirelim.
Pişen pilavımızın altını kapatalım ve 5-10 dk demlenmeye bırakalım.
Demlenen pilavın tamamını kelepçeli kalıba boşaltalım ve kaşık yardımıyla düzeltelim.
Büyük bir servis tabağına pilavımızı ters çevirelim ve dilediğimiz şekilde süsleyip servis edelim.Afiyet olsun

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir