Vişneli fındık hamurlu tart Nasıl Yapılır



Okunma sayısı1

Vişneli fındık hamurlu tart tarifi için malzemeler
Taban hamuru için

2 yumurta sarısı
200 g tereyağı
2 su bardağı un
1/2 su bardağı toz şeker
Ara kat için

2 su bardağı vişne
1/2 su bardağı toz şeker
Üst hamuru için

1 su bardağı fındık (İnce çekilmiş)
Bir tutam tuz
150 g tereyağı
1 paket vanilya
1 çay bardağı toz şeker
1 yumurta
Üzeri için

Pudra şekeri
Vişneli fındık hamurlu tart Nasıl Yapılır

Taban hamuru için tüm malzemeyi güzelce yoğurun ve streç filme sarıp dolaba kaldırın. Yarım saat dinlendirin.
Ara katı için 2 su bardağı vişneyi bir kaba alın. Üzerine yarım su bardağı toz şekeri dökün ve yüksek ateşte pişirin. Koyu kıvam aldığında altını kapatıp soğumaya bırakın.
Üst hamuru için kabın içine 1 bardak ince çekilmiş fındık, bir fiske tuz, 150 g tereyağı, 1 paket vanilya, 1 büyük çay bardağı toz şeker ve 1 yumurtayı alıp güzelce karıştırın. Kullanacağınız saate kadar dolapta dinlendirin.
Kalıbınızı tereyağı ile yağlayıp tart hamurunu güzelce yerleştirin. Üzerine vişne sosunu döküp ardından fındıklı hamur ile üzerini kapatın. Önceden 170 derecede ısınmış fırında nar gibi olana kadar pişirin. Soğuduktan sonra pudra şekeri ile servis edin.
Eğer tatlı-ekşi bir tarif arıyorsanız işte size lezzet bombası bir öneri.

0 0
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleppy
Sleppy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Bir cevap yazın