Türlü Şakşuka


Türlü Şakşuka Tarifi İçin Malzemeler
4 adet patlıcan
1 adet top kabak
3 adet domates
4 adet biber
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
3 yemek kaşığı domates rendesi
1 adet küçük boy soğan
1 adet yeşil sarımsak
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı şeker
Süslemek için maydanoz
Türlü Şakşuka Tarifi Yapılışı
Patlıcanları ve kabakları alacalı olarak soyup küp küp doğrayalım patlıcanları tuzlu suda 20 dakika bekletelim patlıcanları ve kabakları kızartıp bir peçete üzerine alalım.
Daha sonra soğan ve biberleri kavuşalım bir kasede domates ve biber salçasını yeşil sarımsağı domates rendesini karıştıralım ben yazdan hazırladığımız rendeden kullandım.
Kavrulan soğan ve biberlerimiz üzerine doğradığınız domatesleri ilave edelim.
Sonra hazırladığımız sosu da dökerek biraz daha kavurup yarım çay bardağı sıcak suyu da ilave ederek pişirelim.
Daha sonra yağı süzmüş patlıcan ve kabaklarımızı yayvan bir kaba yayalım.
Üzerine hazırladığımız sosu ilave ederek servise hazır hale getirelim. Ben patlıcanları tavaya alarak sosu tavada üzerine döktüm erken yapmıştım iftara ısıtma şansım olsun diye iftara yakın tekrar yarım çay bardağı sıcak su ilave ederek işitip o şekilde servis ettim dilerseniz üzerini maydanozla süsleyebilirsiniz.
Şakşuka genelde meze olarak geçse de ben akşam yemek olarak tüketiyorum çünkü bana göre şakşuka bir yemektir.
Herkese afiyet olsun.