Tereyağlı Pirinç Pilavı

tarafından
57
Tereyağlı Pirinç Pilavı

Tereyağlı Pirinç Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
2 su bardağı Baldo pirinç
2 yada 3 kaşık tel yada arpa şehriye
Sıvı yağ
2 kaşık margarin yada tereyağ
Tuz
Tereyağlı Pirinç Pilavı Tarifi Yapılışı
Öncelikle pirinçleri gün içinde kaynamış suya ıslatırsanız daha güzel pişecektir (ben sabahtan ıslatıyorum).
Pişireceğiniz zaman ise sıvı yağı pilavı pişireceğiniz tavaya koyup biraz ısınmasını bekleyin
Ardından şehriyeyi ekleyip güzelce kavurun.
Kavurduktan sonra yıkadığımız pirinçleri güzelce süzün ki şehriyenin üstüne koyduğunuzda patlama yapmasın pirinçleri de çok olamayacak şekilde kavurun.
Ardından üzerine tuzunu ve tereyağını ekleyin (ben pilav yaparken tavuk bulyon tercih ediyorum ve tereyağ kullandığım zaman bulyon kullanmıyorum çünkü tereyağının lezzetinden baskın olmasını istemiyorum )
Yağı erimesini beklemeden yeteri kadar sıcak suyu ekleyip fakurdadıktan sonra altını kısıp kapağını kapatıyorum kontrollü pişirin ( suyunu ise ben biraz az koyuyorum ilk önce ihtiyaç olursa ekleme yapıyorum )
Piştikten sonra kapatın altına kağıt havlu serip tekrar kapatın.
Biraz dinlendikten sonra servise hazır. Afiyet olsun