Tepsi Patlıcan Kebabı Tarifi

tarafından
12
Tepsi Patlıcan Kebabı Tarifi

Tepsi Patlıcan Kebabı Tarifi İçin Malzemeler
5 adet patlıcan
Yarım kilo kıyma ( ben kuzu kullandım)
3-4 iri diş sarımsak
2-3 adet domates
4-5 adet yeşil biber
Kırmızı toz biber, karabiber, tuz
2 yemek kaşığı sıvı yağ

Tepsi Patlıcan Kebabı Tarifi Yapılışı
Patlıcanlarımız ince olmasın. Orta kalınlıkta olmasını tercih edin. Patlıcanlarımızı 1, 5-2 parmak eninde keselim.
Köftemizi hazırlıyoruz. Kıyma, dövülmüş sarımsak, karabiber, kırmızı toz biber ve tuzumuzu ekleyip karıştırıyoruz. Baharat miktarını damak zevkinize göre ayarlabilirsiniz.
1 patlıcan 1 köfte olacak şekilde tepsiye diziyoruz.

Tepsinin orta boşluk kısmına 4-5 e böldüğümüz domates ve biberlerimizi koyuyoruz.

Komple tepsinin üzerine hafif tuz serpip, 2 yemek kaşığı sıvı yağ gezdirelim.

Önceden ısıtılmış 190 derecelik fırında 1 saate yakın pişiriyoruz.

Yemeğin pişip pişmediğini patlıcanları kontrol ederek anlayabilirsiniz.

Patlıcanlar iyice yumuşak olmuşsa pişmiştir.

Şimdiden kolay gelsin Afiyet olsun.