Ana Sayfa / Et Yemekleri / Tavuklu Şiş Mantısı Tarifi

Tavuklu Şiş Mantısı Tarifi

Tavuklu Şiş Mantısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet yufka
  • 4 yemek kaşığı çırpılmış yoğurt
  • 1 adet tavuk göğsü(küp doğranmış)
  • 1 yemek kaşığıtere yağı
  • 1 yemek kaşığısıvı yağ
  • 0,5 çay kaşığıtoz acı biber
  • 1 çay kaşığıpul biber
  • 1 çay kaşığıtuz
  • 1 yemek kaşığıtereyağ
  • 1 tatlı kaşığınane
  • 0,5 çaytoz biber
  • 1 çay kaşığıpul biber

Tavuklu Şiş Mantısı Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Önce tavukları hatırlayalım. Küp doğranmış tavukları ısıtılmış, tereyağ ve sıvı yağı kızdırılmış tavaya ekleyin ve orta ateşte pişirin.
  2. Üzerine tuz, karabiber  ve toz biber ekleyip, piştikten sonra ocaktan alın.
  3. Yufkaları elinizdeki şişin enine eşit olacak şekilde kesin.
  4. Şiş yardımıyla yufkayı rulo haline getirin ve yapışması için sonunda fırça ile su sürüp kapatın.
  5. Şişi yufka rulosunun içerisinden çıkarın.
  6. 1 parmak kalınlığında olacak şekilde yufkaları kesin.
  7. Yufkaları kızgın yağda altın sarısı rengini alana kadar kızartın.
  8. Bir tabağa kızarmış yufkaları alın ve üzerine çırpılmış yoğurt ve sotelenmiş tavukları ekleyin.
  9. Son olarak tereyağında kızdırılmış nane, toz biber ve pul biberli karışımı üzerine gezdirdikten sonra servis edin.
tavuk şiş
tavuk şiş
0 0
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleppy
Sleppy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Yemekler

kestaneli pilav

Kestaneli Pilav Tarifi Yapılışı

Kestaneli Pilav Tarifi (videolu) İçin Malzemeler 2 yemek kaşığı sıvı yağ 1 yemek kaşığı tereyağı …

Bir cevap yazın