Tavuk Sarma Tarifi Nasıl Yapılır ?

Malzemeler
1 su bardağı pilavlık pirinç
4 parça tavuk göğüs eti
2 su bardağı su
Yarım soğan
40 gr kaju fıstığı
2 yemek kaşığı ince doğranmış taze fesleğen
Yarım çay kaşığı zerdeçal
Yarım çay kaşığı taze rendelenmiş muskat
Taze çekilmiş karabiber
Tuz
1 yemek kaşığı zeytinyağı
Yarım tatlı kaşığı tereyağı
Tavuk Sarma Tarifi Nasıl Yapılır ?
Tavuk etlerinizi bıçakla açın ardından et döveceğiniz ile dövün ve inceltin.Üzerine karabiber ve tuz serpin.Pirinçlerinizi sudan geçirdikten sonra süzün.1’er kaşık zeytinyağı ve tereyağını tavada eritin.Doğradığınız soğanı ve kajuları 3-4 dk kavurduktan sonra üzerine pirinç ilave ederek karıştırın.fesleğen hariç bütün baharatlarınızı ve suyunu ekleyin.Pilavınızı suyunu çekene dek pişirin.Ardından üzerine fesleğenleri ekleyebilirsiniz.İncelttiğiniz tavuk etlerinizin içine hazırladığınız pilavlı harcı doldurup folyo ile sıkı sıkıya sarıp ve uçlarını kapatın.Fırın kabınıza dizdikten sonra yarısına gelecek şekilde su ekleyip 200 derecede önceden ısıttığınız fırında 30 dk kadar pişirin.Fırından aldığınız tavukları az tereyağında birkaç dk daha kızartın.Dilimleyerek servis edin.

Afiyet olsun…

Kısa Yollar Sayfa Sonu - Sayfa Başı Hızlı Düzenleme

Yorum Yap


Powered by WordPress | Free Best Free WordPress Themes | Thanks to WordPress Themes Free, WordPress Themes and Themes Directory