Tavuk Göğsü Tarifi Yapılışı

tarafından
68
Tavuk Göğsü Tarifi Yapılışı

Tavuk Göğsü Tarifi İçin Malzemeler
Yarım bardak zeytinyağı
3 kahve fincanı un
1 şu bardağı şeker
1 litre süt
Üzerine;

Toz tarçın
Tavuk Göğsü Tarifi Yapılışı
Pişirme Süresi yaklaşık 10 dakika sürüyor ama çırpma süresini ekleyince 40 dk oluyor. Yapımı çok kolay ve zahmetsiz 🙂

Önce yağ ve unu tencereye alıp kokusu çıkana kadar kavuruyoruz. Dikkat edin rengi çok dönmesin.
Un kavrulunca ocağı kapatın ve şekeri ekleyip iyice yedirin.
Sonra ocağı yakın ve sütü ekleyip kaynayıp koyulaşana kadar karıştırın.
Kıvam alıp kaynayınca ocaktan alın ve mikserle yarım saat çırpın. (Tavuk göğsünün en önemli özelliği yarım saat çırpılmasıdır !!)
Daha sonra bir borcama döküp üzerini kapatıp dolapta soğumaya bırakılır.
Servis ederken üzerine tarçın ekleyip sunabilirsiniz. (İsteğe göre yanına dondurma da ekleyebilirsiniz güzel oluyor. )