Tahinli Poğaça

tarafından
84
Tahinli Poğaça

Tahinli Poğaça (açma) Tarifi İçin Malzemeler
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı soda
3/4 (bir yarım+bir çeyrek) su bardağı sıvı yağ
4 yemek kaşığı şeker
1 yemek kaşığı tuz
2 yumurta (sarısı üzerine beyazı hamura)
1 paket instant maya
Aldığı kadar un (ortalama 5. 5 bardak)
Harç İçin ;

1 su bardağı tahin
3/4 (bir yarım+bir çeyrek) su bardağı şeker
İsteğe göre dövülmüş ceviz
Tahinli Poğaça (açma) Tarifi Yapılışı
Öncelikle un ve maya hariç tüm ham maddeleri karıştırıyoruz.
Unu ve mayayı ayrı kapta karıştırıp, sıvı karışım içerisine yavaş yavaş ekleyip yoğuruyoruz.
Kıvama göre ilave un ekleyebilirsiniz ama yumuşak bir hamur olacak.
En az 40 dakika sıcak bir bölgede üzerini sarıp mayalandırıyoruz.
Bu esnada harç için olan malzemeleri kendi içinde karıştırıyoruz. (Tahin + şeker)
Ardından mandalina büyüklüğünde bezeler yapıp her bezeyi oklava ile açıyoruz.
Arasına yüzeysel olacak şekilde hazırladığımız tahin harcından sürüyoruz.
Rulo yapıp gül gibi kıvırıyoruz.
Üzerine yumurta sarısı sürüp susam serpiyoruz.
180 derece fırında alt üst kızarana kadar pişiriyoruz.
Afiyet olsun.