Susamlı Börek Tarifi Yapılışı


Susamlı Börek Tarifi İçin Malzemeler
Milföy hamuru
Kaşar peyniri
Üzeri için;

1 çay bardağı kavrulmuş susam
1 çay bardağı su
1 yemek kaşığı pekmez
Jet Hızında Susamlı Börek (videolu) Tarifi Yapılışı
1 adet milföy hamurunu tezgahın üzerine alalım.
İçerisine rendelediğimiz kaşar peynirinden alalım ve üzerine de tekrar milföy hamurundan kapatalım.
Sonrasında milföyümüzü eşit şekilde 4’e keselim.
Açılmaması için milföylerin kenarlarından çatal ile bastıralım.
Su ve pekmezi bir kasede karıştıralım.
Hazırladığımız börekleri ilk önce pekmezli karışıma daha sonra susama batıralım.
Böreklerimizi pişirme kağıdı serdiğimiz tepsiye dizelim, 180°C fırında yaklaşık 20 dakika pişirelim. Pişen böreklerimiz servise hazır. Afiyet olsun.