Sarıyer Poğaçası Tarifi

tarafından
33
Sarıyer Poğaçası Tarifi

Sarıyer Poğaçası Tarifi İçin Malzemeler
2 su bardağı ılık süt
1 paket yaş veya kuru maya
2 yemek kaşığı toz şeker
1 yumurta
2 tatlı kaşığı kaşığı tuz
250 gr (1 paket)yumuşamış margarin veya tereyağı
6-7 su bardağı kadar un(artırılabilir veya azaltılabilir)
Arası için:

Doğranmış Kaşar peyniri
Üzeri için:

2 yumurta sarısı
2 çay kaşığı pudra şekeri

Sarıyer Poğaçası Tarifi Yapılışı
Öncelikle ılık süt, şeker ve kuru maya kabımıza alıp maya ve şekeri eriyene kadar karıştıralım.
Bu şekilde eriyince 5 dk bekletelim.
Daha sonra 1 paket margarini yumurtayı tuzu katalım ve karıştıralım.
Son olarak ölçülü bir şekilde unumuzu katacağız.
Ben 6-7 su bardağı un kullandım ama her bardak farklıdır.
Siz koyarken ölçülü koyun.
Eksik veya fazla gelebilir.
Ele yapışmayan ancak katı olmayacak bir hamur elde edelim.
Poğaçalarımın en büyük sırrı hamurun yumuşaklık seviyesidir.
Hamuru katı yoğurursanız sadece yaptığınız ilk gün yiyebilirsiniz.
Ertesi gün sanki çok çok uzun zamandır yapılmış gibi bayat olur.
Yoğurduğumuz hamuru 1 saat ılık bir ortamda mayalandıracağız.
1 saatin sonunda dudak sekli verebilmek için mandalina büyüklüğünde bezeler alıp dilim kaşar peyniri koyup ağzını kapatalım.
Tüm hamura aynı işlemi uyguladıktan sonra yine ılık bir ortamda tepsiye dizim bu şekilde tepsi mayası yaptıralım 10 dakika kadar.
Son olarak yumurta sarisi ve pudra şekerini karıştırıp sürelim.
Sürerken bastırmayalım ki mayalar sönmesin.
180 derece fırında güzelce kızarana kadar pişirelim.
Afiyet Olsun.
Not; Bu ölçülerle 26-27 adet poğaça elde edebilirsiniz.