Püre Tarifi


Püre Tarifi İçin Malzemeler

  • 7-8 adet haşlanmış patates
  • 1, 5 su bardağı süt
  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar
  • 1 yemek kaşığı dolusu tereyağı
  • Karabiber
  • Tuz

Püre Tarifi Yapılışı

En sevdiğim ve tek başına bile yiyebileceğim bir lezzet. Herkesin bildiği gibi etin ve tavuğun yanına müthiş yakışıyor.

  1. Ben hem bu şekilde yapıyorum, hem de patatesi soyup süt ile haşlayarak yapıyorum.
  2. Patatesi soyup eziciyle pürüzsüz oluncaya kadar eziyoruz.
  3. Diğer malzemeleri de katıp ocağın küçük bölümüne alıyoruz.
  4. Kaşar ve tereyağı eriyinceye kadar karıştırarak pişiriyoruz. Sıcak olarak servis ediyoruz.