Parmak Kebabı


Parmak Kebabı Tarifi İçin Malzemeler
3 adet orta boy patlıcan
3 adet orta boy patates
3 adet çarliston biber
250 gr kıyma
1 adet çarliston biber
1 adet domates
1 adet kuru soğan
Tuz
Karabiber
Kırmızı toz biber
Üzerine Sos için;

1 yemek kaşığı salça
Sıcak su
Bir miktar tuz
Parmak Kebabı Tarifi Yapılışı
Öncelikle patlıcanları alacalı şekilde soyup parmak şeklinde dilimliyoruz ve yarım saat tuzlu suda bekletiyoruz.
Daha sonra suyunu süzüp kızartmak için bekliyoruz.
Ardından patatesleri ve biberleri de parmak şeklinde dilimliyoruz.
Çok az bir yağda az bir şekilde kızartıyoruz. Çünkü fırında da pişecek çok yağlı olmasın diye.
Ardından pişirdiğimiz sebzeleri yuvarlak bir borcama diziyoruz.
Ortasını boş bırakıyoruz. Oraya da kıymalı harç hazırlıyoruz.
Öncelikle soğanları doğrayıp biberi pişiriyoruz.
Ardından domatesi küp küp doğrayıp ekliyoruz, baharatları da ekleyip borcamın orta kısmına kıymayı döküyoruz.
Dilerseniz üzerini domates ile süsleyebilirsiniz.
Salçalı sosu da döktükten sonra 180 derece fırına veriyoruz.
Afiyetle inşâAllah.