Özbek Pilav Tarifi

tarafından
95
Özbek Pilav Tarifi

Özbek Pilav Tarifi İçin Malzemeler
1 su bardak su yağ
1 kilo pirinç
1 kilo havuç
2 baş kuru soğan
Yarım kilo tavuk eti (kuşbaşı ette olabilir)
1 buçuk litre su
Tuz
Özbek Pilav Tarifi Yapılışı
İlk olarak yağı kazana dökelim ve yağ o kadar yansın ki kokusu çıksın.
Sonra soğanları döküm rengi kızarana kadar kavruralım.
Eti döküp yine 3 dakikaa kavurduktan sonra havucu döküp havuç solana kadar kavurun.
Sonra suyu ilave edip havuçlar pişene kadar pişirelim, ondan sora iyice yıkanmış pirinçi döküp tuzu da döküp demledikten sonra kısık ateşte yarım saat pişirelim.
Sonra açıp. servis yapalım şimdiden