Medenki Tarifi

tarafından
37
Medenki Tarifi

Beyaz çikolata adından da anlaşılacağı üzere rengi beyaz olan çikolata. Rengi siyah olanlar kakao oranı yüksek, bitter çikolata. Rengi daha açık, kahverengi olanlarsa sütlü çikolata. Yemek tariflerinde tarifin kıvamını etkileyen bir şey değildir sütlü, bitter ya da beyaz çikolata. Ama renk değişir, tat değişir, koku değişir. Hangi çikolatayı kullanacağınıza hangi renk, hangi tat ve hangi kokuyu istediğinize göre karar verebilirsiniz.

MALZEMELER
2 yumurta,
1 su bardağı pudra şekeri
1 tepeleme yemek kaşığı bal,
1/2 su bardağı sıvı yağ,
1 çay kaşığı karbonat,
1 çay kaşığı vanilya özütü veya 1 paket şekerli vanilin,
1 çay kaşığı tarçın,
Çay kaşığının ucuyla tuz,
4-4,5 su bardağı un,
80 g beyaz çikolata,
80 g bitter çikolata.

HAZIRLANIŞI
Yumurta, pudra şekeri, bal, sıvı yağ, kabartma tozu, vanilya, tarçın ve tuzu derin bir kapta çırpın,
Unu azar azar ekleyerek kulak memesi kıvamında, ele hafifçe yapışan bir hamur elde edene kadar yoğurun,
Hamurun üzerini örtüp 25-20 dk. dinlendirin,
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayın ve elinizle bastırarak düzleyin,
Kurabiyeleri yağlı kağıt serilmiş bir tepsiye dizin,
170 derecede önceden ısıtılmış fırında üzeri hafifçe kahverengileşene kadar pişirin,
Isıyı sıfırlayıp 10 dk. daha fırında bekletin,
Kurabiyeler soğuduktan sonra çikolataları ayrı kaplarda bain marie usulü veya mikrodalgada eritin,
Kurabiyelerin yarısını beyaz yarısını bitter çikolataya batırıp yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin,
Çikolatalar donana kadar buzdolabında bekletin,
Kış mevsiminde oda sıcaklığında saklayabilirsiniz, yaz mevsiminde servise kadar buzdolabında saklamanız daha uygun olacaktır.