Mantarlı Tavuk Sote

tarafından
31
Mantarlı Tavuk Sote

Mantarlı Tavuk Sote Tarifi İçin Malzemeler
500-600 gr tavuk fileto
1 kilo mantar
1 adet patates
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
1 adet kuru soğan
Kaşar dilimleri
Baharat
Sıvı yağ
Mantarlı Tavuk Sote Tarifi Yapılışı
İlk önce tavuk filetolar kup kup doğranır ve haşlanır.
Ardından mantarlar güzelce yıkanıp dışı soyulur ve kup kup doğranır.
Patateste kabuğu yıkanıp soyulur ve kup kup doğranır.
Tavuklar haşlanınca suyu süzülür.
Tavaya sıvı yağ ve yemeklik doğranmış soğan alınır sotelenir.
Sotelenen soğana salçaları eklenir.
Üzerine tavuk mantar patates konulur ve iyice harmanlanır.
Süzülen tavuğun suyundan 1-1, 5 bardak kadar konulur.
Kaynamaya başlayınca baharatları atılır karıştırılır ve altı kısılır.
Yaklaşık 30-35 dakika kısık ateşte pişirilir.
Piştikten sonra güveçlere konulur ve üzerine kasar peyniri dilimleri veya rendesi konulur.
Fırın tepsisine dizilir ve kasarlar eriyinceye fırından çıkarılır.
Ben kalan tavuk suyuyla pilav ve çorban yaptım, sizde istediğiniz şekilde değerlendirebilirsiniz.
İsterseniz mantarları da önceden haslar ve soteleyebilirsiniz.
Fırını max. a getirip kontrollü bir şekilde 5-10 dakikada erimesini sağlayabilirsiniz.
Şimdiden deneyeceklere afiyet olsun