Mantar Sote Tarifi

tarafından
119
Mantar Sote Tarifi

Mantar Sote için:

  • 1 paket kültür mantar
  • 1 adet kuru soğan
  • 1/2 (yarım) yemek kaşığı domates salçası
  • 1/2 (yarım) yemek kaşığı biber salçası
  • 1 adet kabak
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağı
  • 1/2 (yarım) su bardağı su
  • İstenilen çeşitli baharatlar

Arası için:

  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 küçük diş sarımsak

Üstü için:

  • Zerdeçal
  • Pulbiber
  • Keten tohumu

Kabaklı Mantar Sote Tarifi Yapılışı

  1. Soğanlar yemeklik küçük küçük doğranır.
  2. Yağ ile soğan kavrulur. Ardından salçalar eklenir.
  3. Dikine kesilen mantarlar eklenir. Mantarlar suyunu salacaktır. Çekene kadar kavrulur.
  4. Kabaklar spagetti gibi uzun ve ince şeklinde doğranır. Mantar kavurmaya eklenir. Bazı kabaklar suyunu salar. Bu durumda kabaklar da suyunu çekene kadar kavrulur.
  5. Kavrulduktan sonra eğer çok kuru olursa yarım su bardağı su baharatlarla birlikte ilave edilir.
  6. Yoğurdu çatalla çırpıp pürüzsüz bir kıvam elde edilince sarımsak rendesi ilave edilir.
  7. Bir kaseye sırayla sote-yoğurt-sote-yoğurt şeklinde koyulur. Üstünü baharatlarla dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz.
  8. Bu sağlıklı bir ana öğün olduğu için yağı az tuttum. Tuz hiç koymadım. Tabiki de isteğinize göre yağ ve tuz ayarlanabilir. Fakat bence yağ tam kıvamında. Belki tuz ekleyebilirsiniz 🙂