Lazanya

tarafından
100
Lazanya

Lazanya (Püf Noktalı) Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım paket lazanya
  • 400 gr kıyma
  • 2 domates
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Tuz, pul biber, kekik
  • Sıvı yağ
  • 1 soğan
  • 2 diş sarımsak
  • Sıcak su

Beşamel sos:

  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 su bardağı süt

Lazanya (Püf Noktalı) Tarifi Yapılışı

  1. Tavaya sıvı yağ koyup rondodan geçirdiğimiz soğan ve sarımsağı koyuyoruz.
  2. Biraz sararınca kıymayı ekleyip pişiriyoruz .
  3. Üzerine rondodan geçirilmiş domatesleri ekliyoruz ,baharat ve tuzları ekleyip pişiriyoruz.
  4. O soğumadan başka bir tavada tereyağı ile unu kavuruyoruz azar azar sütü ekleyerek hızlıca topaklanmaması için karıştırıyoruz
  5. Krema kıvamında olana kadar ekleyip güzelce pişiriyoruz görselde var.
  6. Son olarak lazanyaların çoğunda pişirmeden yazıyor ama ben kaynar suya atıp çıkarmayı tavsiye ediyorum bunu tek tek yapın ki birbirine yapışmasın.
  7. Borcamı yağlıyoruz sıcak suya atıp çıkardığımız lazanya hamurlarını atıp bir kat diziyoruz üzerine beşamel sosu güzelce yayıyoruz .
  8. Onun üzerine kıymalı sosu döküyoruz tekrar lazanya serip aynı işlemi uyguluyoruz .
  9. En son en üste beşamel sosu yayıyoruz kaşar rendeliyoruz.
  10. 180 derecede üzeri güzelce kızarana kadar pişiriyoruz.
⭐️
⭐️
⭐️
⭐️

lazanyaların yumuşak olmasını istiyorsanız kaynamış suya tek tek atıp çıkarmayı unutmayın
üzerine ve özellikle kenarlarına beşamel sos sürmezseniz kuru olur
ne tat almak isterseniz ona uygun baharat ekleyebilirsiniz
bir kaç saat bekletirseniz mükemmel sonuç alırsınız