Köy Tavuklu Bulgur Pilavı Tarifi Yapılışı

tarafından
51
Köy Tavuklu Bulgur Pilavı Tarifi Yapılışı

Köy Tavuklu Bulgur Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
Tavuklu harç için malzeme;

1 adet köy tavuğu (Pilav için yarısı kullanılacak)
1 yemek kaşığı tereyağ
1 tatlı kaşığı dolusu tuz
Pişirmek için üzerine çıkacak su
Pilav için malzemeler;

4 su bardağı pilavlık bulgur
3 yemek kaşığı dolusu tereyağ
1 tatlı kaşığı tuz
Et suyu
Sıcak su (Et suyu yetersiz geldiğinde kullanılabilir )
Köy Tavuklu Bulgur Pilavı Tarifi Yapılışı
Parçalanmış güzelce yıkanmış köy tavuğu düdüklü tencereye alınır.
Üzerine çıkacak kadar su eklenir ocağın altı açılır.
Tavuk kaynamaya ve köpürmeye başlayıncaca köpüğü alınır.
Tuz ve yağ eklenir düdüklünün kapağı kapatılır.40 dakika pişirilir.
Ayrı bir tencerede tereyağı eritilir yıkanmış suyu süzülmüş bulgur eklenir.
Bir kaç defa karıştırılır.
Pişen tavuğun suyu eklenir.
Pilav için yetersiz gelirse tavuk suyu sıcak suda ilave edilir didiklenmiş tavuklarda eklendikten sonra suyunu çekip demlenene kadar pişirilir. İsteğe bağlı acı biber turşusu ile servis edilir 🤗🤗afiyet olsun